×

Wikus – немска прецизност в рязането

Компанията Wikus е сред световните лидери в производството на ленти за рязане на метал и лентови триони. Отличава се с многообразието на продуктови варианти (над 1400), които намират приложение при обработката на графит, автомобилни гуми, кабели, фибростъкло, мрамор, гранит, кварц и други. Ето защо на Wikus се доверяват компании от секторите, обработващи стомана, леярните, машиностроенето и индустриалното строителство, а също космическата, автомобилната, строителна и енергийна индустрия.

Още от появата си компанията се налага със създаването и поддържането на най-високи стандарти в производството на високотехнологични лентови триони, използвайки висококачествени суровини и съвременни производствени методи. Затова често задава продуктови и технологични тенденции.


Wikus в началото

Wikus е основана през 1958 г. от Вилхелм Кюлман в малкия град Шпангерберг, Североизточен Хесен, Германия. Започва като семейна компания, но постепенно разширява дейността си до успешна международна корпорация с различни награди.

Стъпва на чуждестранния пазар през 1970 г. с първото си дъщерно дружество, проправяйки си път в Испания и Южна Америка. През 1988 г. в управлението на фирмата влизат двамата наследници на Кюлман – Йорг и Ралф, които поставят основите за още по-сериозно разширяване на компанията. Следват отличия, присъединяване на още служители, подобрения и международни постижения.

През 1998 г. компания празнува 40-и юбилей с тържествено откриване на ново административно направление – отдел за доставка. Заедно с това продължава иновативния подход при производството на изделията, създава нова продуктова линия и откриват представителство в САЩ.

Следва увеличаване на производствената площ заради завишените нужди, в следствие на стъпването на различни пазари. Компанията активно продължава политиката си на глобално развитие, като паралелно с това въвежда различни технологични подобрения в дейността си.


Ценности

Водещата си позиция фирмата запазва вече повече от 60 години чрез огромни инвестиции в развойна и изследователска дейност. За управата на компанията, а и за служителите в нея, рязането е едновременно наука и философия. Именно поради тази причина търсенето на възможности за непрекъснато усъвършенстване е толкова важно. И друга определяща посока за Wikus са иновациите, при това още от създаването на компанията.


Компоненти на успеха


Високо качество

В продължение на шест десетилетия Wikus поддържа най-високи стандарти в производството на високотехнологични лентови триони. Използва суровини с топ качество, съвременни производствени методи и непрекъснати проверки и тестове. В същото време задава водещи продуктови и технологични тенденции със своята иновативна сила на пазара.

В допълнение към високопроизводителната продуктова гама, Wikus предлага комплексни услуги, адаптирани към всеки продукт. Компаниите партньори по целия свят предлагат компетентна лична поддръжка на място.


Иновации

Както стана ясно, компанията залага на иновациите още от самото си начало. Именно затова Wikus непрекъснато разработва нови решения и подобрява съществуващите продукти. И така иновативните предложения на фирмата са спечелили различни награди.

Wikus държи особено много и на сигурността в процеса на производство. Това предопределя и непрекъснатата работа по оптимизиране и модернизиране на логистичните и производствени процеси.


Контрол

Проверките са ключът към доволните клиенти на Wikus. За да гарантира качеството на предлаганата продукция, фирмата проверява непрекъснато своите процеси. А последователното прилагане на принципите за непрекъснато подобрение помагат на компанията да устои на конкуренцията.


Wikus – прецизност, качество и максимална производителност


Уебсайт на партньора: https://www.wikus.de/