×

Walter – гарантирано качество

Walter е една от водещите металообработващи компании в света. Като компания, осигуряваща специализирани решения за обработка на метали, Walter предлага широка гама от инструменти със сменяеми твърдосплавни пластини, които се ползват за струговане, пробиване и фрезоване. Работи заедно със своите клиенти, за да създаде персонализирани решения за цялостна обработка на материали за използване в авиационната, космическата, автомобилната и енергийната индустрия, както и в общото машиностроене.

Компанията демонстрира своята инженерна компетентност на всеки етап от процеса по обработка. Като иновативен партньор, способен да създава дигитални решения за оптимална ефективност, Walter е пионер на IV-та индустриална революция за цялата машинна индустрия. С около 3300 служители по целия свят, заедно с многобройните си дружества и търговски партньори, обслужва клиенти в над 80 различни страни.


Walter в началото

Компанията Walter е основана през 1919 г. от Рихард Валтер в Дюселдорф със седалище в Тюбинген, Баден-Вюртемберг, Германия. От 1925 г. насам се разраства до един от водещите световни производители на прецизни инструменти за обработка на метали. Притежава огромен потенциал в развойната си дейност.

Около половината от служителите на Walter работят в Тюбинген, Германия. Чрез своята мрежа от клонове и търговски партньори, фирмата присъства на всички континенти. Клиентите на Walter включват реномирани компании от сектора на общото строителство и машиностроенето, автомобилната и енергийната промишленост, авиационната и космическата индустрия. Компанията впечатлява тези клиенти не само с иновативни инструменти, но и като осигурява персонализирани решения за цялостна обработка на компоненти и създаване на ефективни дигитални решения.


Ценности

За Walter високото качество е обещание, което е отразено във всичко, което прави и във всеки един продукт. Стандартните инструменти, предлагани от компанията, са с изключително високо качество, както останалите специфично изработени за клиента персонализирани решения.

Walter също се характеризира със своя стремеж към иновации. Повече от 35% от приходите на фирма се постигат от продажба на инструментите, разработени през последните пет години. С Walter винаги разполагате с най-новите технологии. Сега и за в бъдеще.


Компоненти на успеха


Иновации

Иновациите са ключът на успеха на Walter. Пример са серията от твърдосплавни пластини Tiger - tec и инструменталната система Xtra – tec. С тях компанията постигна до 100% увеличение на производителността. Затова към днешна дата е водещ доставчик на металорежещи инструменти за индустрията и по-специално за отраслите машиностроене, автомобилостроене, спомагателни производства, както и авиационна и космическа индустрия.


Разнообразие

Walter предлага около 49 000 стандартни инструмента за струговане, фрезоване, пробиване на отвори и резбонарязване. Произвежда твърдосплавни индексиращи пластини и PCD инструментални системи за фрезоване и струговане. В асортимента на компанията влизат още инструменти за пробиване и райбери от твърд карбид и HSS-E. Walter Prototyp произвежда инструменти за резбоване и фрезоване от твърд карбид и HSS-E. Марката Walter Multiply предлага цялостен пакет от услуги за дигитални решения, планиране на производствения процес и обучения.


Walter e-Library

осигурява бърз и интерактивен достъп до дигиталните печатни издания на Walter AG в цял свят:
От Общия каталог с над 49 000 продукта от марките Walter, Walter Titex и Walter Prototyp до Допълнителните каталози и избрани брошури - всички те са достъпни на 17 езика, където и да се намирате, когато и да ви е необходимо.

Независимо дали търсите струговане, пробиване, фрезоване, резбонарязване или адаптери. Електронната библиотека ви предлага бърза навигация до необходимата информация
Уебсайт на партньора: https://www.walter-tools.com/