×

г.

OKS – Специалист в трибологията от 1978г.

Висококачествените продукти на OKS се проявяват там, където конвенционалните смазочни материали достигат своите граници. Компанията предлага високоефективни продукти за намаляване на триенето, износването и корозията. Продукцията на OKS намира приложение както във всички индустриални браншове, така и в техническата поддръжка. Достига до 50 страни чрез повече от 400 дистрибутори.

OKS се откроява със своята бизнес сила, иновативен капацитет и фокус върху международни проекти. Отделните етапи на развитие се определят от хората и техния голям ентусиазъм към трибологията и технологичните разработки. Това се осъществява чрез спазването на строги стандарти за качество, безкомпромисна отдаденост и подробно знание за индустрията и нейните специфики.


OKS в началото

OKS може да погледне назад към дългогодишен успех. Компанията е създадена през 1978 г. от инженер Фридрих Куун-Вайс. Местоположението ѝ е в Майзах, близо до Мюнхен, и към днешна дата включва модерно съоръжение за разработка и производство, поддръжка на глобални продажби и генерален център за логистика.

Целта на инж. Вайс в края на 70-те години била да намали свързаните със смазването разходи чрез разработката, производството и дистрибуцията на високопроизводителни смазочни материали. Като пионер на използването на MoS2 за целите на смазването, той вкарал огромния си опит в новата фирма.

От 2003 година фирмата OKS е интегрирана в концерна Freudenberg като част от Freudenberg Chemical Specialities (FCS). Така OKS получава възможността да използва огромния потенциал в развойната дейност за разработването на нови продукти. Фирмите от FCS са пазарни лидери в областта на високопроизводителните смазочни материали за индустриално приложение и също в областта на разделителните агенти прилагани в металолеенето, каучуковата промишленост, производство на пластмасови изделия, заваряване и др.


Ценности

Трибологията е голямата страст на OKS и нейните служители. В това отношение нищо не се е променило от основаването на компанията през 1978 г. Въз основа на дългогодишния опит и добрата екипна работа, OKS произвежда високоефективните смазочни материали за обслужване и монтаж и ги доставят с увереност. 

По време на този процес са осигурени активно опазване на околната среда и безопасност на работа. Именно това са основни приоритети в OKS. Затова компанията обръща специално внимание на използването на възобновяеми ресурси и висока ефективност на продукта. 


Компоненти на успеха


Партньорства

Само избрани дистрибутори и специализирани търговци продават и разпространяват продуктите на OKS. Компанията работи заедно с много от около 400-те търговски партньори по целия свят в близки работни отношения, основани на доверие в продължение на десетилетия. 

Освен това OKS осигурява едновременно достъп до два продуктови свята – на специализирани смазочни материали и продукти за химиотехническа поддръжка. Всички високоефективни предложения са насочени към специфични области на употреба и изисквания на клиентите.


Бързо пускане на пазара

Благодарение на тясната интеграция на развойната дейност и производството на едно място, OKS може в кратки срокове да превърне новите технологии в готови за пазара продукти. Това я прави иновативна, високопроизводителна компания, отговаряща на нуждите на клиентите.


Високо качество

Когато OKS е основана през 1978 г. нейните продукти са били разработвани и произвеждани от опитен екип от химици и инженери, както и днес. Централата на компанията в Майзах предлага на екипа за разработка и качество на OKS лаборатории с най-съвременната технология - оборудване за тестване и инспекция, което позволява проектирането на високопроизводителни продукти.  Същевременно, непрекъснато се оптимизира съществуващата гама от продукти и се извършва мониторинг и осигуряване на производството в различни национални и международни фабрики, в съответствие със строгите стандарти за качество на OKS.


Уебсайт на партньора: https://www.oks-germany.com/