×

Eroglu – модерни решения от Турция

Eroglu Companies Group е компания, в състава на която влизат 5 фирми. Дейността ѝ е свързана с производството на прецизни държачи за инструменти за металорежещи машини. Безспорен лидер на турския пазар, който става все по-важна част от бранша в Европа.

Производството за цялата група компании се извършва в съвременен производствен център в Бурса, Турция. Eroglu Makina San. Tic разполага с производствено хале от 15 000 m² на обща площ от 65 000 m². В момента в там работят около 300 служители.

Eroglu изнася висококачествени прецизни инструменти в 56 страни по света. Сред държавите, в които разпространява продукцията си, са страните от ЕС, Швейцария, Норвегия, САЩ, Австралия, Китай, Южна Африка, Иран, Япония, Канада и Русия. Това става чрез собствена дистрибуторска мрежа.

Компанията EROGLU Takim, чиято централа също се намира в Бурса, обслужва турския пазар чрез своите представители и дъщерни дружества в Истанбул, Анкара, Коня и Измир под формата на маркетингови мерки и техническа информация.


Eroglu в началото

Компанията е основана през 1978 г. от Нусрет Ероглу в Коня, Турция, и повече от 40 години не спира да се развива. Тръгва от производствена база с площ едва 75м2, 2 машини и 1 служител, но само 5 години по-късно стартира производството на SPM бързодействащи патронници и цанги под налягане. После продължава разширяването на производствената гама чрез предлагането на още инструменти.

През 1986 г. компанията за първи път участва в международен търговски панаир. И постепенно започва да управлява все по-голям износ. Няколко години по-късно (през 1992 г.) Eroglu се премества в Бурса, един от най-важните индустриални градове в Турция. Скоро се появява и нужда от създаване на технически учебен център, който започва работа в тясно сътрудничество с престижни учебни заведения.

Компанията Eroglu отваря врати и в Мьосинген, Германия, през 1997 г. Открива голям склад за европейско разпространение на инструментите, произведени в Бурса. На следващата година е създадена отделна фирма, която да обслужва само турския пазар. В момента в състава на Eroglu Group влизат 5 компании.


Ценности

Всички дейности на Eroglu са насочени към постигане на лидерска позиция на международния пазар в сектора. Корпорацията има отговорен принос към създаване на икономическа стойност, подобряване на социалните и образователни структури и опазване на околната среда. Като лидер на турския пазар, сега Eroglu се стреми да постигне тази позиция и в Европа.

Мисията на семейството компании Eroglu е да предлагат пазарни предимства на всеки клиент чрез високо качество и ефективност. Също така се стремят да поддържат удовлетворението на клиентите на най-високо ниво.


Компоненти на успеха


Обучение

Развитието на компанията води до създаването на учебен център. По-късно се налага също и създаването на отдел „Научни изследвания и развитие”, с който се стартират съвместни проекти с университети. Така се стига до продуктовата група Hi-Tech.

Eroglu отдава голямо значение на обучението и увеличаване на квалификацията на своите служители. Това гарантира удовлетвореност на клиентите в дългосрочен план.

Важен фокус е създаването на Технологичен учебен център ERTEM-EROGLU, център за професионално и техническо обучение. В контекста на увеличените инвестиции в научноизследователска и развойна дейност, в сътрудничество с реномирани университети, там се извършват практически моделни и патентни проучвания с цел създаване на собствен технопарк EROGLU.


Модернизиране

С 40-годишен опит в индустрията, Eroglu означава надеждност, качество и услуги на високо ниво. С цел да се превърне в лидер на европейския пазар, компанията непрекъснато работи в посока подобрения и летвата се поставя все по-високо.

През 2007 г. Eroglu инвестира в завод за закаляване, който бе интегриран в производствения център в Бурса. В същото време производството се актуализира като част от цялостен проект за модернизация на машини, който завърши успешно през 2012 г.


Уебсайт на партньора: https://www.eroglumakina.com/